Nieuws

Corona: Ben jij bang je huur niet meer te kunnen betalen?

Als huurdersbelangenvereniging hebben wij aan SSH& gevraagd wat zij kunnen betekenen voor huurders die in de problemen komen met hun huur door corona. SSH& biedt huurders met financiële problemen op individueel niveau mogelijkheden om een betalingsregeling af te spreken of tijdelijk minder huur te betalen. SSH& verleend maatwerk, waarbij ze kijken naar je persoonlijke omstandigheden. SSH& beloofd zich sociaal op te stellen en vooral in deze tijd zijn zij bereid zich ruimhartig op te stellen. SSH& wilt huisuitzettingen voorkomen, waarbij ze aangeven dat ze de afgelopen jaren al bijna geen huisuitzettingen hebben gehad. Het beleid van SSH& is het voorkomen van huisuitzettingen met het aanbieden van sociale terugbetalingsregelingen en afspraken op maat. Wees niet bang en neem op tijd contact op met SSH& zodat zij kunnen kijken wat ze voor jou kunnen betekenen.

Prestatieafspraken ondertekend

Vandaag heeft Christian, onze penningmeester, de prestatieafspraken van 2020 met de gemeente Nijmegen getekend. In deze afspraken hebben SPH, SSH& en de gemeente uiteen gezet wat er komend jaar voor prestaties van de SSH& verwacht worden. In de laatste afspraken is opnieuw opgenomen dat huurstijging inflatievolgend is en het SSH&-bezit in Nijmegen in 2045 energieneutraal is. Door de toenemende aantallen studenten ligt er voor SSH& de komende acht jaar een bouwopgave van 900 nieuwe eenheden, SSH& en gemeente Nijmegen gaan zich samen inspannen om deze te realiseren. 

Tripartite overleg

SPH heeft op 11 november 2019 samen met de andere huurdersbelangenorganisaties, de Nijmeegse corporaties en de gemeente Nijmegen tripartite overleg gevoerd. Het tripartite overleg is een basis voor de prestatieafspraken. SPH heeft hierover zijn mening gegeven. Wat hier verder uitkomt, wordt in een volgend overleg duidelijk.

 

Uitstel activiteiten wegens corona

Al enige tijd houdt corona Nederland in zijn greep en daardoor zijn wij genoodzaakt al onze activiteiten de komende maand te verplaatsen, waaronder de vergadering met SSH& van 24 maart. Deze zal worden verschoven naar een nader te bepalen datum. Wij zullen jullie hiervan op de hoogte houden en t.z.t. om jullie input vragen over de onderwerpen die op de agenda staan.

Verder wilt SPH alle zieken beterschap wensen, iedereen sterkte wensen in deze vreemde tijden en vooral vragen: let een beetje op elkaar als huurders!

Vergadering SPH

Vorige week hebben we vergaderd met de leden van SPH. Dit was een voorbespreking over de vergadering die we morgen met de directie van SSH& hebben. Dit overleg hebben we vier keer per jaar. Belangrijke onderwerpen, zoals het nieuwe verdeelsysteem, komen aan bod. Daarnaast is Dané Custers ingestemd als lid.

Als je dit ook leuk lijkt, kan je ons altijd een mailtje sturen!

Plenair huurdersoverleg (PHO) 2019

Gisterenavond vond het jaarlijkse plenair huurdersoverleg (PHO) weer plaats, alle vragen van de huurders van ssh& zijn beantwoord. Een bestuurslid van de SPH heeft een korte presentatie gehouden over wat de SPH, samen met de SSH& afgelopen jaar allemaal bereikt heeft, en dat is wat moois! Nieuwschierig geworden naar wat de SPH allemaal doet? Houdt deze website en onze facebebook pagina in de gaten!

Uitslag 'Complexbeheerder van het jaar' verkiezing!

Tijdens het nieuwjaarsontbijt van de SSH&, waar de SPH ook te gast was is de winnaaar van de verkiezing 'complexbeheerder van het jaar' bekend gemaakt. Er is massaal gestemd door de huurders, bedankt hiervoor! Het was een nek aan nek race met de uiteindelijke winnaar: Ferdi! Als teken van dank heeft Ferdi van de SPH een grote beker met certificaat en een leuk presentje ontvangen, uitgereikt door Bastiaan.

Complexbezoek Leeuwenstein

Eens in de drie maanden komt de SPH bij een complex langs van de SSH&, gister waren wij bij Leeuwenstein te vinden. Alle bewoners bedankt voor de tips en tops!

Heb je ons gemist of woon je op een ander complex, mag je ons altijd een berichtje sturen!

Volgende week hebben we een overleg met de SSH& en zullen dan alle punten meenemen.

Verkiezing: complexbeheerder van het jaar!

Complexbeheerder van het jaar

Is jouw complexbeheerder echt een mannetje van alles? Staat hij altijd voor je klaar en zijn de dingen al gerepareerd voordat je het door hebt? Wil jij hem ook eens in het zonnetje zetten? Stem dan nu hier op jouw complexbeheerder en laat een leuk compliment voor hem achter!

Als je stemt maak je zelf ook kans op één van de twee IKEA tegoedbonnen voor 25 euro, altijd handig!

Over SPH

Stichting Platform Huurdersbelangen is de huurdersvertegenwoordiging voor alle huurders van de SSH&. SPH bestaat uit studenten die zelf bij de SSH& wonen. De SPH vergadert regelmatig met het management team van de SSH& en is tevens partner in de jaarlijkse prestatieafspraken met de gemeentes Arnhem en Nijmegen.

Social

facebookicon