Nieuws

Even voortstellen: Christian - penningmeester

Graag wil ik mij even voorstellen, mijn naam is Christian Zijtveld. Op dit moment ben ik het langst zittende SPH-lid, sinds 2013. Sinds 2015 vervul ik de rol van penningmeester binnen het bestuur. Dit doe ik met veel plezier naast mijn studies geneeskunde en psychologie. Ik ben 25 jaar en woon op sterrenbosch. 

Nieuwe secretaris gezocht!

Nieuwe secretaris gezocht!

Wat zoeken wij in een secretaris?

De secretaris verzorgt de interne en externe communicatie van de stichting. Daarnaast mag de secretaris notuleren bij de  vergaderingen. We zoeken daarom iemand die communicatief sterk is en de Nederlandse en Engelse taal goed beheerst. 

Wat verwachten we van jou als bestuurslid?

Als bestuurslid van SPH heb je oog voor zaken die bij huurders spelen. Daarbij gaat het natuurlijk niet enkel om het internet dat er een keer uitligt, maar ook om de wat grotere zaken. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe zonnenpanelen bij Doddendaal of bemiddelen met de buurt en SSH& als je buren niet elke dag mee willen feesten met jou en je huisgenoten. Natuurlijk doe je als bestuurslid niet alles alleen, maar probeer je zoveel mogelijk huurders bij de werkzaamheden van SPH te betrekken. We verwachten van alle bestuursleden dat ze in een van de SSH&-panden wonen en minimaal één jaar bereid zijn om enkele uren per week voor SPH beschikbaar te stellen. Een integere en discrete houding is gezien de vertrouwelijke informatie waar SPH mee te maken kan krijgen gewenst. Daarnaast hechten we veel waarde aan transparantie binnen SPH. Ervaring met medezeggenschap of andere vormen van participatie is een pré, maar geen vereiste.

Wat bieden we jou?

  • ·Aantrekkelijke vrijwilligersvergoeding.
  • ·Mogelijkheid om bestuurservaring op te doen.
  • ·Kans om op hoog niveau te overleggen.
  • ·Goede kantoorfaciliteiten.
  • ·En dit alles in een heel gezellig team!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 25 oktober je motivatiebrief en cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeldt daarbij tevens je telefoonnummer.

De gesprekken vinden plaats op 1 november in de avond op het kantoor van de SPH in Nijmegen (Berg en Dalseweg 20). Mocht je op deze datum verhinderd zijn, maar toch graag willen solliciteren, geef het dan even aan in de e-mail.

Interesse in de SPH, maar niet in een bestuursfunctie?

De SPH heeft ook een algemene commissie die het bestuur met raad en daad bijstaat en een aantal keer per jaar met het bestuur bijeenkomt. Als je interesse hebt om – geheel vrijblijvend – een keer mee te kijken met de algemene commissie van SPH, dan ben je ook van harte welkom! Stuur hiervoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan hoor je snel van ons.

International students

The SPH represents all tenants from SSH&. The SPH consists of a board and a general committee (AC). The board, consisting of a chairman, secretary and treasurer, regularly consults with the management of the SSH&. Next to that, the board maintains in direct contact with parties such as the municipality and the university. The general committee supervises the board and is as diverse delegation of more than 7,000 tenants from the SSH&. The general committee meets once every quarter with the management of the SSH& in which they present future plans and other documents. In preparation for this, the AC also meets once every quarter to discuss the agenda. 

Because this vacancy is for the position secretary, the applicants need to be able to speak, write and read a certain amount of Dutch. Are you interested in representing yourself and the other tenants of the SSH&? Please contact us on Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwe voorzitter

Op donderdag 24 mei zal de SPH van voorzitter wisselen. Na enkele mooie jaren heeft Elske besloten om te stoppen met het voorzitterschap, zodat ze meer tijd kan besteden aan haar opleiding. We willen Elske namens iedereen hartelijk danken voor haar inzet. We zijn daarnaast blij dat Elske nog wel zal inzetten voor de algemene commissie. Op dezelfde avond zal de SPH stemmen over hun nieuwe voorzitter: Leon Prins. 

 

Vragen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem contact met ons op!

Prestatieafspraken ondertekend

Voor de kerstvakantie heeft Leon, onze voorzitter, zowel de prestatieafspraken van 2019 met de gemeente Nijmegen als de gemeente Arnhem getekend. In deze afspraken hebben SPH, SSH& en gemeentes uiteen gezet wat er komend jaar voor prestaties van de SSH& verwacht worden. In de laatste afspraken is opnieuw opgenomen dat huurstijging inflatievolgend is en het SSH&-bezit in Nijmegen in 2045 en in Arnhem in 2045 energieneutraal zijn. Verder gaat SSH& komende jaren in Arnhem uitbreiden van 321 nu tot 600 eenheden in 2020 door bezit van andere corporaties over te nemen en bezit van marktpartijen te beheren.

Plenair Huurdersoverleg

Op dinsdag 22 mei organiseert de SPH weer een Plenair Huurdersoverleg. We nodigen alle huurders uit om met ons in gesprek te gaan over de verschillende zaken die spelen bij de SSH&. Het overleg zal plaatsvinden in het Spinozagebouw, op de Montessorilaan 3, zaal SpA01.09 (eerste verdieping). De SPH zal op deze avond een toelichting geven over wat wij het afgelopen halve jaar hebben gedaan. 

Kamerverhuur krijgt nieuwe regels

Nijmegen is een echte studentenstad. Overal waar je kijkt, zul je studentenhuizen herkennen aan een rommelige voortuin met ongeveer twintig fietsen. Geweldig voor ons als studenten! Maar soms wat minder voor de andere bewoners van Nijmegen.

Over SPH

Stichting Platform Huurdersbelangen is de huurdersvertegenwoordiging voor alle huurders van de SSH&. SPH bestaat uit studenten die zelf bij de SSH& wonen. De SPH vergadert regelmatig met het management team van de SSH& en is tevens partner in de jaarlijkse prestatieafspraken met de gemeentes Arnhem en Nijmegen.

Social

facebookicon